50 TOP Ms Excel Multiple Choice Questions and Answers

Real Time MS Excel Online Quiz Questions and Answers

1. Which of the following is an absolute cell reference?
a. !A!1
b. $A$1
c. #a#1
d. A1
Answer: b

2. What symbol is used before a number to make it a label?
a. “ (quote)
b. = (equal)
c. _ (underscore)
d. ‘ (apostrophe)
Answer: b

3. Which symbol must all formula begin with?
a. =
b. +
c. (
d. @
Answer: a

4. Which of the following formulas is not entered correctly?
a. =10+50
b. =B7*B1
c. =B7+14
d. 10+50
Answer: d

5. Which of the following formulas will Excel Not be able to calculate?
a. =SUM(Sales)-A3
b. =SUM(A1:A5)*.5
c. =SUM(A1:A5)/(10-10)
d. =SUM(A1:A5)-10
Answer: a

6. A typical worksheet has …. Number of columns
a. 128
b. 256
c. 512
d. 1024
Answer: b

7. How many characters can be typed in a single cell in Excel?
a. 256
b. 1024
c. 32,000
d. 65,535
Answer: d

8. A worksheet can have a maximum of …. Number of rows
a. 256
b. 1024
c. 32,000
d. 65,535
Answer: d

9. Which of the following is not an example of a value?
a. 350
b. May 10, 2001
c. 57%
d. Serial Number 50771
Answer: d

10. The chart wizard term data series refers to
a. A chart legend
b. A collection of chart data markers
c. A set of values you plot in a chart
d. A data label
Answer: b

11. The Chart wizard term data categories refers to;
a. A chart plot area
b. A horizontal axis
c. The organization of individual values with a chart’s data series
d. The data range that supply chart data
Answer: b

12. A worksheet range is a
a. A command used for data modeling
b. A range of values such as from 23 to 234
c. A group of cells
d. A group of worksheets
Answer: c

13. Getting data from a cell located in a different sheet is called …
a. Accessing
b. Referencing
c. Updating
d. Functioning
Answer: b

14. Tab scrolling button
a. Allow you to view a different worksheet
b. Allow you to view additional worksheet rows down
c. Allow you to view additional worksheet columns to the right
d. Allow you to view additional sheets tabs
Answer: d

15. A numeric value can be treated as a label value if it precedes with
a. Apostrophe (&lsquoWink
b. Exclamation (!)
c. Hash (#)
d. Ampersand (&Wink
Answer: a

16. Concatenation of text can be done using
a. Apostrophe (&lsquoWink
b. Exclamation (!)
c. Hash (#)
d. Ampersand (&Wink
Answer: d

17. Data can be arranged in a worksheet in a easy to understand manner using
a. auto formatting
b. applying styles
c. changing fonts
d. all of above
Answer: d

18. You can use drag-and-drop to embed excel worksheet data in a word document
a. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing the Ctrl key
b. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Shift key
c. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Alt key
d. None of above
Answer: a

19. The auto calculate feature
a. Can only add values in a range of cells
b. Provides a quick way to view the result of an arithmetic operation on a range of cells
c. Automatically creates formulas and adds them to a worksheet
d. A and c
Answer: b

20. Excel uniquely identifies cells within a worksheet with a cell name
a. Cell names
b. Column numbers and row letters
c. Column letters and row numbers
d. Cell locator coordinates
Answer: c

21. to view a cell comment
a. click the edit comment command on the insert menu
b. click the display comment command on the window menu
c. position the mouse pointer over the cell
d. click the comment command on the view menu
Answer: c

22. When you want to insert a blank imbedded excel object in a word document you can
a. Click the object command on the insert menu
b. Click the office links button on the standard toolbar
c. Click the create worksheet button on the formatting toolbar
d. Click the import excel command on the file menu
Answer: a

23. To save a workbook, you:
a. Click the save button on the standard toolbar from the menu
b. Press Ctrl+F5
c. Click Save on the Windows Start button
d. Select Edit>Save
Answer: a

24. You can edit a cell by
a. Clicking the formula button
b. Double clicking the cell to edit it in-place
c. Selecting Edit>Edit Cell from the menu
d. None of above
Answer: b

25. You can select a single range of cells by
a. Clicking the upper-left cell in a group of cells and then pressing the Shift key while clicking the lower right cell in a group of cells
b. Pressing the Ctrl key while dragging over the desired cells
c. Pressing the Shift key and an arrow key
d. Dragging over the desired cells
Answer: d

26. Which elements of worksheet can be protected from accidental modification
a. Contents
b. Objects
c. Scenarios
d. All of above
Answer: d

27. You can use the drag and drop method to
a. Copy cell contents
b. Move cell contents
c. Add cell contents
d. a and b
Answer: d

28. It is acceptable ot let long text flow into adjacent cells on a worksheet when
a. Data will be entered in the adjacent cells
b. No data will be entered in the adjacent cells
c. There is nt suitable abbreviation of the text
d. Tehere is not time to format the next
Answer: b

29. How can you delete a record?
a. Delete the column from the worksheet
b. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box, find the record and Click the Delete button
c. Select Data > Delete Record from the menu
d. Click the Delete button on the Standard toolbar
Answer: b

30. Right clicking something in Excel:
a. Deletes the object
b. Nothing the right mouse button is there for left handed people
c. Opens a shortcut menu listing everything you can do to the object
d. Selects the object
Answer: c

31. Documentation should include
a. Destination and users of the output data
b. Source of input data
c. Information on the purpose of the workbook
d. All of the above
Answer: d

32. Files created with Lotus 1-2-3 have an extension
a. DOC
b. XLS
c. 123
d. WK1
Answer: c

33. To delete an embedded objects, first
a. Double click the object
b. Select the object by clicking it
c. Press the Shift + Delete keys
d. Select it and then press the delete key
Answer: d

34. Comments can be added to cells using
a. Edit > Comments
b. Insert > Comments
c. File > Comments
d. View > Comments
Answer: b

35. Which of the following is not a worksheet design criterion?
a. Efficiency
b. Aditibility
c. Description
d. Clarity
Answer: c

36. To copy cell contents using drag and drop press the
a. End key
b. Shift key
c. Ctrl key
d. Esc key
Answer: d

37. Which of the following is the latest version of Excel
a. Excel 2000
b. Excel 2002
c. Excel ME
d. Excel XP
Answer: d

38. When you copy a formula
a. Excel erases the original copy of the formula
b. Excel edits cell references in the newly copied formula
c. Excel adjusts absolute cell references
d. Excel doesn’t adjust relative cell references
Answer: b

39. The autofill feature
a. extends a sequential series of data
b. automatically adds range of cell values
c. applies a boarder around the selected cells
d. none of the above
Answer: d

40. Which menu option can be sued to split windows into two
a. Format > window
b. View > window > split
c. Window > split
d. View > split
Answer: c

41. You can use the formula palette to
a. Format cells containing numbers
b. Create and edit formulas containing functions
c. Enter assumptions data
d. Copy a range of cells
Answer: b

42. You can convert existing excel worksheet data an charts to an HTML document by using
a. FTP wizard
b. Internet assistant wizard
c. Intranet wizard
d. Import wizard
Answer: b

43. A circular reference is
a. Geometric modeling tool
b. A cell that points to a drawing object
c. A formula that either directly or indirectly depends on itself
d. Always erroneous
Answer: c

44. Which of following is Not one of Excel’s what-if function?
a. Goal seek
b. Solver
c. Scenario manager
d. Auto Outline
Answer: d

45. When you insert an excel file into a word document. The data are
a. Hyperlinked placed in a word table
b. Linked
c. Embedded
d. Use the word menu bar and toolbars
Answer: b

46. Which of the following is not information you can specify using the solver?
a. Input cells
b. Constraints
c. Target cell
d. Changing cells
Answer: a

47. Each excel file is called a workbook because
a. It can contain text and data
b. It can be modified
c. It can contain many sheets including worksheets and chart sheets
d. You have to work hard to create it
Answer: c

48. Excel probably considers the cell entry January 1, 2000 to be a
a. Label
b. Value
c. Formula
d. Text string
Answer: b

49. You can enter which types of data into worksheet cells?
a. Labels, values, and formulas
b. Labe3ls and values but not formulas
c. Values and formulas but not labels
d. Formulas only
Answer: a

50. All worksheet formula
a. Manipulate values
b. Manipulate labels
c. Return a formula result
d. Use the addition operator
Answer: c

Latest MS Excel Objective type Questions for freshers

 

Like This Page...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditShare on StumbleUponShare on TumblrBuffer this pageDigg thisEmail this to someone
This entry was posted in Ms Excel MCQs and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *