99 TOP Real Time Apache Flex Questions and Answers pdf download

Read the most frequently asked 100 top Apache Flex interview questions and answers for freshers and experienced job interview questions pdf

Apache Flex Interview Questions and Answers List

 

100 top Apache Flex interview questions

100 top Apache Flex interview questions

1. True or False? You can apply skins to components using CSS.
A. True
B. FALSE
Ans: A

2. How will you call Java method from Flex?
A. Httpservice
B. RemoteObject
C. Above all
D. MessageService
E. Crossdomain
Ans: B

3. True or False? You CANNOT load a compiled Flex application (.swf) into another Flex application.
A. True
B. False
Ans: B

4. What is the file extension of a compiled Flex project?
A. .css
B. .swf
C. .flv
D. .fla
Ans: B

5. What is the name of the scripting language used with Flex?
A. ActionScript
B. NoScript
C. JavaScript
D. PHP
Ans: A

6. MVC is a useful Flex development pattern. What does MVC stand for?
A. Model-View-Controller
B. Modem-Vista-Cairngorm
C. Most Valuable Customer
D. Most VGroup Containers
Ans: A

7. Flex 4 introduced a new skinning and component architecture known as what?
A. DMX
B. Spark
C. Halo
D. Flash
Ans: B

8. True of False? You can use regular expressions to validate data.
A. True
B. False
Ans: A

9. What method is used to register an event handler for a component?
A. startEventListener()
B. addEventListener()
C. beginEventListener()
D. registerEventListener()
Ans: B

10. True or False? Display objects created with MXML tags are automatically added to the display list.
A. True
B. FALSE
Ans: A

11. What is the application container for an AIR application?
A. VGroup
B. Group
C. Application
D. WindowedApplication
Ans: D

12. Which is not a container type?
A. Application
B. Panel
C. Group
D. Array
Ans: D

13. How do you declare an actionscript private variable?
A. private var variableName:variableType
B. var variableType:variableName
C. var variableType variableName
Ans: A

14. When do you use try..catch..finnaly statements?
A. On customs events
B. On functions definitions
C. On customs classes
D. On error handling
Ans: D

15. True or False? ActionScript is an Object-Oriented Programming (OOP) language.
A. FALSE
B. True
Ans: B

16. True or False? The Flex pop up component can be modal or no modal.
A. True
B. False
Ans: A

17. Which tag enables you to enter ActionScript blocks inside an MXML file?
A.
B.
C.
D.
Ans: D

18. True or False? Flex is an open source application development framework.
A. True
B. False
Ans: A

19. Which property should have the same value for all radio buttons in a radio button group?
A. groupName
B. label
C. id
D. click
Ans: A

20. Where do you declare non-visual MXML elements in a flex component or application?
A. Inside tag
B. Inside tag
C. Inside tag
D. Inside tag
Ans: A

21. True or False? You can compile an AIR application as native installers (.exe,.dmg, .deb)
A. False
B. True
Ans: B

22. How do you remove a pop up using PopUpManager?
A. PopUpManager.deletePopUp(‘popUpComponent’)
B. PopUpManager.removePopUp(‘popUpComponent’)
C. PopUpManager.closePopUp(‘popUpComponent’)
D. PopUpManager.destroyPopUp(‘popUpComponent’)
Ans: B

23. Which of the following containers allow you to position components using x,y, coordinates?
A. Group
B. TileGroup
C. HGroup
D. VGroup
Ans: A

24. Apache Flex is a top level Apache Software Foundation project?
A. False
B. True
Ans: B

25. The tree of all visible objects in a Flex application is known as what?
A. Container
B. Object
C. Class
D. Display list
Ans: D

26. When is it better to use E4X specification?
A. When working with XML
B. When working with binary data
C. When working with HTML responses
D. When working with JSon objects
Ans: A

27. What event is dispatched when a component and its children are fully processed and visible?
A. applicationComplete
B. initialize
C. creationComplete
D. preinitialize
Ans: C

28. RIAs stands for:
A. Regular Internet Applications
B. Recursive Internal Applications
C. Rich Internet Applications
D. Rich Intranet Applications
Ans: C

29. What is a SWC file?
A. Flex project file.
B. Class library containing components and other assets.
C. File used to specify compiler options.
D. Compiled Flex application.
Ans: B

30. All user interface components in Flex extend what class?
A. Sprite
B. UIComponent
C. Bitmap
D. InteractiveObject
Ans: B

31. Which of the following allows you to refer to the top-level application object from anywhere in the application?
A. FlexGlobals.topLevelApplication
B. FlexGlobals.parentApplication
C. UIComponent.topLevelApplication
D. UIComponent.parentApplication
Ans: A

32. Which class lets you work directly with the pixels of a Bitmap object?
A. BitmapDataChannel
B. Bitmap
C. BitmapEncodingColorSpace
D. BitmapData
Ans: D

33. Which Spark class is used to specify absolute positioning for the children of a container?
A. TileLayout
B. BasicLayout
C. VerticalLayout
D. HorizontalLayout
Ans: B

34. When you add a new display object with ActionScript, it will not be displayed until you do what?
A. Create a custom event to display the object.
B. Load the object into the application.
C. Add an event listener for the object.
D. Add the new object as a child of a container.
Ans: D

35. If you want to take a user’s text input and redisplay it as a date, which type of component should you use?
A. collection
B. validator
C. formatter
D. grid
Ans: C

36. Which of the following is not a Drop Target Event?
A. dragOver
B. dragDrop
C. dragEnter
D. mouseDown
Ans: A

37. True or False? MXML is interpreted by browsers in much the same way as HTML.
A. False
B. TRUE
Ans: A

38. What can you use to pass variables into a .swf application from the HTML wrapper?
A. FlashParams
B. HTMLVars
C. FlashVars
D. ParamObjs
Ans: C

39. What is the mechanism included in AIR to manipulate data from a data base file?
A. SQLServer
B. SQLLite
C. PLSQL
D. MySQL
Ans: B

40. An Apache Flex committer CAN
A. Commit code to the Apache Flex Git repository
B. Vote in new Apache Flex PMC members
C. Cast binding votes on an Apache Flex release candidate
D. Vote in new Apache Flex committers
Ans: A

41. In order to create in inline item render you must place what inside of the tag?
A.
B.
C.
D.
Ans: B

42. Where do you have to place a cross-domain-policy file?
A. At the root directory of your application
B. At the root directory of the server
C. At the libs directory of your application
D. There’s no such thing as cross-domain-policy file
Ans: B

43. True or False? Flex applications allow deep linking.
A. False
B. True
Ans: B

44. How do you become an Apache Flex committer?
A. Contribute to discussions on the mailing lists
B. All of the other answers
C. Voted in by the Apache Flex PMC
D. Add JIRA entries and patches
E. Contribute to the wiki or web site
Ans: B

45. The third and final phase of Flex event flow is known as what?
A. listening
B. target
C. capture
D. bubbling
Ans: D

46. Which tag is used to declare non-default, non-visual properties of the current class?
A.
B.
C.
D.
Ans: D

47. Which is an example of two-way binding?
A. <s:TextInput=”@someData”>
B.
C.
D. <s:TextInput=”{someData}”/ >
Ans: B

48. Which of the following statements would allow you to access the MouseEvent class?
A. import flash.events.*;
B. import flash.events.mouse;
C. include “allevents.as”;
D. import spark.events;
Ans: A

49. If you want a class property to be visible to references in the same class and derived classes, which attribute should you assign it?
A. protected
B. static
C. public
D. private
Ans: A

50. Which of the following is the RPC service used to connect to Java objects?
A. HTTPObjects
B. WebServices
C. RemoteObjects
D. HTTPServices
Ans: C

51. If the use-network compiler option is set to false, which of the following can the application do?
A. Access resources in the local file system, but not over the network.
B. Access resources over the network, but not in the local file system.
C. Access no resources in the local file system or over the network.
D. Access resources both in the local file system and over the network.
Ans: A

52. What are the three (3) RCP services allowed in flex?
A. HTTPService, RemoteService, WebService
B. HTTPService, RemoteObject, SOAPService
C. HTTPService, RemoteService, SOAPService
D. HTTPService, RemoteObject, WebService
Ans: D

53. If the current view state is not specified when an application loads, what is the default view state?
A. No default state.
B. Name of the first view state defined by the tag.
C. Name of the last view state defined by the tag.
D. View state when the application was last closed.
Ans: B

54. Who has access to Apache Flex code base?
A. Apache Flex committers
B. Apache staff
C. Apache Flex PMC
D. Anyone
E. Adobe staff
Ans: D

55. How do you accomplish data persistence in a Flex client?
A. Using
B. Using shared objects
C. Using
D. Using cookies
Ans: B

56. Which method would you use to add a component to an MX container?
A. addComponent()
B. addElement()
C. addChild()
D. addNew()
Ans: C

57. True or False? Flex directly supports database operations.
A. True
B. True but only when using AIR
C. False
Ans: B

58. If you want to apply a wipe effect and a resize effect in parallel, what should you use to group them together?
A. Transition
B. Filter
C. Container
D. Group
Ans: A

59. Which of the following graphics formats can be use as a Flex Component?
A. PNG
B. FXG
C. SVG
D. JPEG
Ans: B

60. If you want users to be able to enter and edit multiline text, which of these Spark controls should you use?
A. RichText
B. TextArea
C. TextInput
D. Label
Ans: B

61. To prevent an application to be blocked when working with local database, you must:
A. open the database in Asynchronous mode
B. open the database in Synchronous mode
Ans: A

62. The phase order of the event flow in flex is:
A. Target-Bubbling-Capture
B. Capture-Target-Bubbling
C. Target-Capture-Bubbling
D. Bubbling-Capture-Target
Ans: B

63. To implement a two way binding of a text property you would use:
A. text=”{@filedX.text}”
B. text=”[@fieldX.text]”
C. text=”@[fieldX.text]”
D. text=”@{fieldX.text}”
Ans: D

64. Which application property allows you to specify the XML namespace for a custom component package?
A. xmlspace
B. namespace
C. xmlnamespace
D. xmlns
Ans: D

65. Sort event phases in order, from first to last
A. Capture, Bubble, Target
B. Capture, Target, Bubble
C. Bubble, Capture, Target
D. Target, Capture, Bubble
Ans: B

66. How do you set a style property using a Class Selector style in a flex component
A. styleName=”classSelector”
B. classStyle=”classSelector”
C. style=”.classSelector”
D. style=”classSelector”
Ans: A

67. What is the latest released version of Flex SDK?
A. 3.5
B. 4.12.1
C. 4.6
D. 4.9.5
Ans: B

68. What license is Apache Flex released under?
A. Adobe Open Source License
B. Apache License 2.0
C. Creative Commons
D. MIT License
E. General Public License (GPL)
Ans: B

69. Where do you define the resource bundles for your application?
A. Inside tag
B. Inside tag
C. Inside tag
D. Inside tag
Ans: D

70. In the Flex global coordinate system, coordinates are relative to the upper left corner of what?
A. Container
B. Component
C. Stage
D. Content
Ans: C

71. Where can you get variables that are global to all applications within the same ApplicationDomain?
A. Application.application
B. FlexGlobals
C. NativeApplication.nativeApplication
D. Globals
Ans: B

72. What is the name of the top-level object in the display list?
A. Stage
B. Group
C. Screen
D. Application
Ans: A

73. If you want to prevent a button from displaying in a specific view state, which of the button’s properties should you use?
A. hideButton
B. includeIn
C. visible
D. excludeFrom
Ans: D

74. What does Data Binding enable you to do?
A. Allows for the end user to manipulate data in real time
B. Helps insure stability when refactoring the application
C. Connect components to an underlying data model
D. Enables the user to create data tables
Ans: C

75. Where can’t you find the Apache Flex source code
A. Google Code
B. Apache Git repository
C. Apache Flex release
D. Apache Github mirror
Ans: A

76. True or False? You can declare constant properties as bindable.
A. False
B. True
Ans: A

77. Linux support was added in which version of Apache Flex?
A. 4.9.1
B. 4.10.0
C. 4.8
D. 4.9.0
Ans: B

78. Which mobile platforms allow Adobe Air apps?
A. Android, iOS, Blackberry 7
B. Android, Blackberry, WindowsPhone
C. Android, Blackberry 10, iOS
D. Android, WindowsPhone, Blackberry Playbook
Ans: C

79. A labelFunction is:
A. A function that labels text in a data group
B. A function that gives a name to a group of data
C. A function that is used to determine the text to be rendered for each item in a list
D. A function that is used to assign the text to be associated with each item in a list
Ans: C

80. True or False? If you embed a graphic, it is loaded into your Flex application at runtime.
A. True
B. False
Ans: B

81. Where do you define proxy service destination for working with web services and http services?
A. in proxy-config.xml
B. in messaging-config.xml file
C. in data-management-config.xml file
D. in remoting-config.xml file
Ans: A

82. Which is NOT a feature added in Apache Flex 4.11
A. Speed and other improvements to datagrid components
B. Over 50 bugs fixed
C. Experimental mobile datagrid component
D. MXML to Javascript compilation
E. 120dpi and 640dpi mobile skins
Ans: D

83. Which of the following is not a phase of a drag-and-drop operation?
A. Initializing
B. Inititating
C. Dragging
D. Dropping
Ans: A

84. How do you avoid “Warning: unable to bind property ‘x’ on class ‘x’ ?
A. By marking the class as [Bindable] with only getters
B. By marking the class as [Bindable] with only setters
C. By marking the class as [Bindable] with private properties
D. By marking the class as [Bindable] with getters and setters
Ans: D

85. Which of the following words is referred to as future reserved words?
A. Default
B. Throw
C. Continue
D. Synchronized
Ans: D

86. Which of the following components can be used to access server-side data from a REST web service?
A. HTTPService
B. RemoteObject
C. WebService
D. RESTService
Ans: A

87. How do you set the default state of a visual component?
A. setting currentState=””
B. setting currentState=”*”
C. setting currentState=”default”
D. setting currentState=”defaultState”
Ans: A

88. Which metadata tag Identifies a property that should be omitted from data that is sent to the server when an ActionScript object is mapped to a Java object using [RemoteClass] ?
A. [Omit]
B. [Transient]
C. [Exclude]
D. [ExcludeClass]
Ans: B

89. Where can you set a defaultButton property?
A. on Visual Componets
B. on Containers
Ans: B

90. True or False? remoting-config.xml has destinations defined for working with web services and http services.
A. True
B. False
Ans: B

91. Which is true about the following sentence: [Bindable(event=”dataChanged”)] ?
A. The bindable property will be able to be dispatched on a dataChanged event
B. The bindable property will change when an event named dataChanged is dispatched.
C. The Flex compiler automaticaaly creates a propertyChangeEvent
Ans: B

92. Where can you use the mx:HTML component to display HTML in a Flex App?
A. On Adobe AIR TV Applications
B. On Adobe AIR Mobile Applications
C. All of these
D. On Adobe AIR Desktop Applications
Ans: D

93. If you define three events on a component and set their priority to 1,2 and 3 respectively. Which event will be handled first?
A. Event with priority 2
B. Event with priority 1
C. Event with priority 3
Ans: C

94. Which compiler option do you use to specify static linking?
A. runtime-shared-library-path
B. static-link-path
C. library-path
D. external-library-path
Ans: C

95. Which is not a feature added in Apache Flex 4.10.0?
A. Advanced telemetry support
B. ASC 2.0 compiler support
C. Over 200 bug fixes
D. New spark components
E. Datagrid row and column locking
Ans: B

96. How do you insert a “new line” inside a MXML text property?
A. /\n
B.

C. \n
D.
Ans: D

97. What’s the minimum version of Flash Player that Apache Flex 4.9.0, 4.9.1 or 4.10.0 supports?
A. 10.2
B. 11.8
C. 10.1
D. 11.1
E. 11.7
Ans: A

98. An Apache Flex PMC member CANNOT
A. Cast binding votes on an Apache Flex release candidate
B. Veto an Apache Flex release candidate
C. Vote -1 (veto) code checked into the Git repository
D. Vote for new Apache Flex committers and PMC members
E. Create an release candidate
Ans: B

99. You would use this syntax to embed asset.png in a StyleSheet:
A. @Embed(“asset.png”)
B. [Embed(“asset.png”)]
C. [Embed(source= “asset.png”)
D. Embed(‘asset.png’)
Ans: D

This entry was posted in Apache Flex and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *